Een "hondendag" bij PetCare Totaal

Het is half zeven `s ochtends en de wekker gaat, tijd om op te staan voor een dag bij PetCare Totaal. Beneden aangekomen ontwaken de honden die hebben gelogeerd ook rustig.... oké, de één iets enthousiaster dan de ander, maar over het algemeen vrij rustig. Tijd voor een eerste snuffel in onze speelwei.

Genietend van een eerste bak koffie wachten we op de hondjes van de dagopvang, die tussen 7 uur en half negen gebracht worden. Als die er zijn, vindt de eerste kennismaking plaats tussen de logees en de dagopvanghondjes en nieuwe vriendschappen ontstaan.

              

Omstreeks half negen is het tijd voor de eerste wandeling van de dag, alle honden krijgen een mooie groene PetCare Totaal halsband om. Gezamelijk lopen we aangelijnd, rustig naar de Maas, waar de honden heerlijk los mogen lopen. Nieuwe honden blijven tijdens hun eerste wandeling aangelijnd, maar de meesten kunnen al snel los. Er wordt volop gerend, gespeeld en gesnuffeld.

             

Als we terug komen is het etenstijd voor de honden. Geduldig wachten ze, terwijl ik het voer voor iedereen klaar maak en daarna smikkelen ze samen hun bakken leeg. Moe, tevreden en met een volle buik is het voor de honden tijd om te relaxen, voor mij een mooie gelegenheid om de administratie bij te werken.

           

Na ongeveer een uurtje vinden de meeste honden het wel weer tijd worden om elkaar op te zoeken voor een spelletje tikkertje, terwijl ik de voer- en waterbakken afwas, leven zij zich buiten nog even uit. Bij mooi weer vullen we het badje met water waar gretig gebruik van wordt gemaakt. Maar bij kou steken we de open haard aan, die knusse warmte wordt ook zeer gewaardeerd.

       

Rond half één is het dan weer tijd voor de middagwandeling, soms lopen we weer naar de Maas, maar af en toe gaan alle honden in de bus...en gaan we ergens anders wandelen. Vooral het strand is erg favoriet, zowel bij de honden als bij ons.

         

Bij thuiskomst is het tijd voor koekjes. Alle honden gaan netjes om me heen zitten voor een lekkere snack. Als alle koekjes verorberd zijn gaan ze nog even chillen en knuffelen met de meiden. Ik weet niet wie hier het meest van geniet...

         

Ik kan natuurlijk niet beloven dat de honden altijd even schoon blijven....., maar ze hebben het in elk geval wel heel erg naar hun zin. Maar niet getreurd, rond drie uur komen de borstels en kammen te voorschijn en wordt het ergste vuil er uitgeborsteld. Voor de honden een moment van persoonlijke aandacht, voor mij ook de mogelijkheid om te checken of er geen ongenode gasten, zoals teken, zijn meegelifd.

          

 

Elke logee wordt bij aankomst en vertrek gewogen, de dagopvang honden wegen we één keer per maand, zo kan ik ze goed in de gaten houden qua gewicht. Nu wordt het langzaamaan tijd om afscheid te nemen van de dagopvang hondjes, deze worden opgehaald om thuis nog even bij te slapen. De logees gaan ook nog even een tukkie doen, terwijl wij ons bezig houden met ons avondeten.

Na het eten lopen we weer lekker naar de Maas voor de laatste wandeling van de dag. Als de roedel het toelaat, spelen we daar wat met de bal.

          

Na de wandeling krijgen de honden weer een lekkere maaltijd, waarna het tijd is om samen heerlijk op de bank naar de buis te kijken. Om half elf is het tijd om af te sluiten, de honden lopen nog even mee naar buiten voor een laatste plas. Daarna zoeken ze een lekker bedje uit voor de nacht, welterusten!!